زمان مطالعه: 6 دقیقهرستوران داری، فرایندی پیچیده و حائز اهمیت است. اینکه اولین گام ها را چطور بر میدارید و «خشت اول» را چگونه می گذارید خیلی موضوعات را تحت تاثیر قرار می دهد. طرح کسب و کار، میزان سرمایه ای که برای راه اندازی رستوران باید تامین کنید و سبکی که برای رستورانتان انتخاب می کنید؛ می تواند قیمت منو، تامین کنندگان، سبک مدیریتی شما و … را برای همیشه تحت تاثیر قرار دهد.
در قسمت های اول و دوم مطلب راه اندازی رستوران، موارد فوق را به تفصیل بررسی کردیم. در این قسمت، قصد داریم ضمن توضیح سایر نکات، تصویری کامل از نحوه راه اندازی رستوران ارائه کنیم.
9- طراحی اصلی
تصمیم گیری درباره نحوه طراحی و فضای داخلی رستوران از مهمترین وظایف شما محسوب می شود. شما باید فضای داخلی خود را به صورت کمّی به دقت مورد محاسبه قرار دهید و برای سالن غذاخوری، فضای آشپزخانه، انبار،دفتر کار و… برنامه ریزی کنید. رستوران ها معمولا 65 درصد فضای داخلی خود را به سالن غذاخوری اختصاص می دهند و حدود 35 درصد باقیمانده هم به آشپزخانه، انبار، بخش دفتری و… اختصاص می یابد.
10- طراحی منو
ضمن اینکه طرح کسب و کار رستوران خود را آماده می کنید، می بایست در مورد این مسئله به خوبی آگاهی داشته باشید که قصد دارید در منوی خود چه مواردی را لحاظ کنید. این عوامل در حقیقت می تواند روی نوع رستوران شما و خدمات غذایی که ارائه می دهید تاثیر گذار باشند.
با مشاوره و یا خودتان ممکن است به تجربه دریافته باشید که غذاهای گیاهی، و یا نوشیدنی های محلی محبوبیت بیشتری دارند و باید در لیست غذا قرار بگیرند. البته این روزها غذاهای محلی محبوبیت بیشتری نسبت به فست فودها دارند. بسیاری از مشتریان بیشترین ارزش را برای سلامت غذا و مواد اولیه قائل می شوند و دوست دارند با خیالی آسوده همراه فرزندان و یا اعضای سالخورده خانواده به رستوران شما بیایند.
اگرچه در طول سال های گذاشته تنوع منو افزایش یافته است، ولی منوها بسته به نوع رستوران می تواند حاوی تعداد زیادی غذای متنوع باشد و یا اینکه تنها تعداد محدودی غذا در منو نمایش داده شود. مشتریانی که عجله دارند نمی خواهند یک منوی طولانی بخوانند تا غذای خود را انتخاب کنند اما برخی افراد برای تفریح به رستوران می آیند و بنابراین آن ها وقت زیادی دارند. غذاهایی که می خواهید سرو کنید را خیلی ساده در منو بیاورید و طراحی منو را بر اساس مشتریانی که به رستوران شما می آیند انتخاب کنید.
11- مقررات رستوران
برای مدیریت رستوران لازم نیست حتما مقررات سخت گیرانه ای در نظر بگیرید، ولی برای اینکه تمام فعالیت ها به صورت مرتب انجام شود باید مقررات محکمی برای رستوران در نظر بگیرید. اگر مدیریت رستوران به طور خود جوش، قوانین مربوط به رستوران داری را رعایت نکند، مشمول پرداخت جرایم شده و حتی اتحادیه، بهداشت و اماکن مربوطه می تواند رستوران را تعطیل کند.
12-1- فرم استخدامی :
برای خواندن فرم متقاضیان وقت بگذارید. مطمئن شوید که همه آنچه که انتظار داشته اید را این فرد دارد. سابقه کاری آن را بررسی کنید. اگر نمی توانید این کار را به تنهایی انجام دهید از یک مشاور منابع انسانی کمک بگیرید.
13- بازاریابی و تبلیغات :
هر کسب و کاری نیازمند برنامه بازاریابی دقیق برای بازاریابی است و رستوران شما نیز از این قاعده مستثنی نیست. بخاطر داشته باشید همزمان که ابزارهای تبلیغاتی و بازاریابی را مورد بررسی قرار می دهید، گزارشات و منابع اطلاعاتی در حوزه رستوران داری، می تواند کمک های فراوانی به شما کند. تجربه و تخصص شما در حوزه بازاریابی می تواند موفقیت کسب و کارتان را تضمین کند.
از هر مشتری جدیدی که به رستوران شما مراجعه می کند سوال بپرسید چگونه با شما آشنا شده است و اطلاعات بدست آمده را یادداشت کنید. از این طریق متوجه می شوید کدام روش بازاریابی شما جواب داده است و اینگونه می توانید برای آینده برنامه ریزی دقیقی انجام دهید.
سوال اصلی این است که آیا عوامل اصلی بازاریابی شما، شامل منوها، بنرهای تبلیغاتی، پیامک ها و… پیام دقیق را به مشتریان می رسانند و چقدر می توانند در این زمینه مفید باشند؟
نخستین گام در راه اندازی رستوران، برای ایجاد یک بسته کامل بازاریابی ، شناختن بازار است. البته این کار برای تعیین سیاست های بازاریابی کافی نیست. بازار در حال تغییر است و رستوران ها باید استراتژی های بازاریابی خود را متناسب با تغییر سلیقه مردم عوض کنند.
گام بعدی این است که به امکانات خود نگاهی بیاندازید.از پارکینگ تا دکور داخلی شما برای بازاریابی اهمیت دارد.
یکی دیگر از راه های بازاریابی موثر در رستوران ها دادن هدیه است. مثلا برای مشتریان وفادارتان نوشیدنی های مخصوص در نظر بگیرید. ارائه کوپن های تخفیف یا غذاهای رایگان کوچک، از جمله اتفاقاتی است که مشتریان به آن ها روی خوش نشان می دهند.
برخی دیگر از روش های تبلیغاتی هم وجود دارد که می توانید آن ها را امتحان کنید : حضور در رویدادهای محلی یا حمایت از تیم های ورزشی، برگزاری مسابقات، شبکه های اجتماعی و…
سخن پایانی :
ما در سلسله مطالب ” راه اندازی رستوران از صفر تاصد” سعی نمودیم تا جایی که امکان دارد تمامی مراحل راه اندازی رستوران را برای شما عزیزان شرح دهیم، اما همانطور که می دانید در مراحل عملی راه اندازی رستوران ممکن است با چالش های پیش بینی نشده ای مواجه شوید. اگر شما نیز تجربه ای در این زمینه دارید که ممکن است برای افرادی که علاقه دارند وارد صنف رستوران داری شوند، مفید باشد لطفا تجربه یا چالش خود را در بخش نظرات بیان کنید تا همه از تجربیات ارزشمند شما استفاده کنند.