همانطور که در قسمت قبلی مطلب نکات مهم مدیریت رستوران خواندید، شما به عنوان مدیر رستوران تاثیر گذارترین فرد در موفقیت کسب و کارتان هستید. اگر به تازگی اقدام به راه اندازی رستوران کرده اید، توصیه می کنیم بکارگیری این نکات را از همان روزهای ابتدایی تمرین کنید. اگر هم مدیری با تجربه در اداره رستوران هستید، همزمان با مطالعه این مطلب تجربه هایتان را مرور کنید، احتمالا موارد مشابهی را که قبلا برایتان اتفاق افتاده به خاطر خواهید آورد.
شفافیت با کارکنان، نوآوری در اداره رستوران، برنامه ریزی، تقویت مسئولیت پذیری در کارکنان مواردی هستند که پیشتر به آنها اشاره کرده ایم. در زیر به بررسی دیگر نکاتی که می توانند کیفیت فعالیت های شما به عنوان مدیر رستوران را به شکل قابل توجهی افزایش دهند می پردازیم.
10- جشن گرفتن موفقیت ها
همه افراد نیازمند تشویق شدن هستند و کارکنان شما از این قاعده مستثنی نیستند. تشویق کارکنان باعث می شود تا وظیفه خود را به بهترین شکل انجام دهند. زمانی که شما موفقیت یکی از کارکنان خود را جشن می گیرید، بقیه کارکنان نیز متوجه می شوند حضور آن ها در رستوران چقدر مهم است.
اگر دیدید یکی از کارکنان رستوران شما وظایف خود را به بهترین شکل انجام می دهد و به همه نکات توجه دارد، در یک مراسم ویژه و در مقابل همه کارکنان به او نشان دهید که چه اندازه فعالیت او برای شما اهمیت داشته است و از دید شما پنهان نیست. این کار سرعت حرکت رستوران شما را بیشتر می کند.
11- ارتقا مهارت های حل مسئله
هر مشکلی که برای رستوران شما پیش می آید می تواند از یک بخش به بخش دیگر خود را نمایان کند. این یک قانون جهانی است که اگر به مشکل خود توجه نکنید، در بخش های دیگر دامن گیر خواهد شد. پس اهمیت زیادی دارد که مهارت های خود را برای حل مسائل و مشکلاتی که در رستوران شما پیش می آید تقویت کنید.
زمانی که با یک مشکل جدی مواجه شدید، به دنبال آسان ترین راه حل بگردید تا رضایت شما و همه بخش های رستوران را برآورده کند. فکر کردن بیش از اندازه به مشکل دردی دوا نمی کند. به این نکته هم دقت کنید که شاید راه حل مشکلی که با آن مواجه هستید، نزد کارکنانتان باشد.
12- ورزش کنید و تندرست باشید
مدیر رستوران باید توان فیزیکی بالایی داشته باشد. برای مدیریت رستوران ، هر روز باید صبح زود از خواب بیدار شوید و با ظاهر آراسته و مناسب مدیر رستوران به محل کار خود بروید و تا دیر وقت بعد از رفتن همه کارکنان در رستوران حضور داشته باشید. این اتفاق به مرور زمان باعث می شود بدن شما افت کند و خستگی به شما غالب شود. با این وجود همه امکانات خود را بسنجید تا بدنی آماده و سالمی داشته باشید و بتوانید از همه وظایف خود سربلند بیرون بیایید.
اینکه چگونه بدن خود را آماده نگه می دارید بسیار مهم است. در بسیاری موارد ممکن است روزانه بین 10 تا 12 ساعت در رستوران کار کنید و اگر بدن شما آمادگی کافی نداشته باشد، کسب و کار موفقی نخواهید داشت.
13- رضایت مشتری اولویت کار شما باشد.
مهم نیست شما به آن چه می گویید؛ رضایتمندی مشتری، خدمات رسانی به مشتری، شادمانی مشتری یا مراقبت از مشتری؛ نام این اتفاق هر چه باشد باید آن را در اولویت کارهای خود بگذارید. به این موضوع فکر کنید که ممکن است با عکس العمل پیش بینی نشده مشتریان مواجه شوید و باز هم باید رضایت آن ها را جلب کنید. ممکن است در طول ساعت کاری رستوران افرادی اینگونه به شما مراجعه کنند :
– افرادی که 15 دقیقه قبل از تعطیل شدن رستوران برای صرف شام می آیند.
– مشتریانی که با رژیم های غذایی مختلف به رستوران می آیند و سفارش غذای اختصاصی می دهند.
– گروه های بزرگ مشتریان که در آخرین دقایق کاری سفارش غذا می دهند.
– گروه های بزرگ مشتریان که در روزهای شلوغ می خواهند تعداد زیادی از صندلی ها را رزرو کنند
– مشتری ای که از کیفیت غذا ناراضی است.
14
– سخت گیر و احساساتی باشید.
شاید در ابتدا این موضوع با هم در تناقض باشد، ولی یک مدیر رستوران نیازمند آن است که ضمن جدی بودن و سخت گیر بودن، در برخی مواقع کمی نیز احساسی باشید. به عبارتی دیگر باید انعطاف پذیر عمل کند. برای این کار، در مجموعه های بزرگ استاندارها و اهداف مورد نظر خود را تهیه کنید و از کارمندان توقع داشته باشید نتایج را آنگونه که پیش بینی کردید محقق کنند.
سخت گیری از جمله اتفاقاتی است که به شما کمک می کند اطمینان داشته باشید که همه کارکنان وظایف خود را به درستی انجام می دهند. البته باید احساسات خود را هم در فضای کاری درگیر کنید تا کارمندان، شما را در مقابل خود نبینند و به اصول مدیریت رستوران شما احترام بگذارند.
15- راحتی در انجام کار بصورت همزمان
ممکن است در شرایط کاری شما زمان هایی وجود داشته باشد که فقط روی یک کار تمرکز کنید و به راحتی آن را حل کنید. ولی شرایطی هم شاید پیش بیاید که مجبور باشید همزمان دو یا چند کار را پیش روی خود ببینید و مجبور باشید به همه آن ها در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخ دهید. شما به عنوان مدیر رستوران باید همه موارد پیش آمده را حل کنید.
ممکن است در هر لحظه کارکنان هر بخش با سوالات مختلف سراغ شما بیایند، تامین کنندگان مواد اولیه با شما تماس بگیرند، مشتریان بخواهند با مدیر رستوران صحبت کنند. همه این اتفاقات می تواند در آن واحد صورت گیرد و شما مجبور باشید پاسخ همه آن ها را بدهید. شما باید برای مدیریت و پاسخگویی به آن ها برنامه ریزی داشته باشید. شما به عنوان مدیر رستوران باید به اتفاقات پیش آمده به میزان قابل توجهی دقت داشته باشید و آن ها را مدیریت کنید.
پیشنهاد ما برای اینکه بتوانید کارهای همزمان را درست انجام دهید این است که ابتدا لیستی از تمام کارهایتان تهیه کنید و آن ها را بر حسب مهم بودن اولویت بندی کنید و سریعا به کار ها رسیدگی نمایید.
علاوه بر این، استفاده از نرم افزارهای اتوماسیون رستوران می تواند تا حد زیادی به شما در صرفه جویی وقت کند. برای مثال استفاده از نرم افزار حسابداری رستوران به خوبی طراحی شده مدیریت هزینه ها، انبار و وضعیت شما در برابر تامین کنندگان را به راحتی مشخص می کند.
نکته آخر ) ارتقای شما ارتقا کسب و کارتان است.
روی خودتان کار کنید و همانطور که می خواهید کسب و کارتان را ارتقا دهید سعی کنید خودتان هم در مسیر پیشرفت قرار گیرید. اینکه روی خودتان کار کنید یکی از نخستین گام های رسیدن به موفقیت محسوب می شود. اگر به این نتیجه رسیدید که ضعف دارید حتما برای ارتقای خود در بخش های مختلف برنامه ریزی کنید. مهارت های جدید بیاموزید و آن ها را در فرآیند مدیریت رستوران به کار بگیرید. می توانید گام های جدید در کسب مهارت های جدید بردارید. با ارتقا توانایی ها و مهارت های مدیریتی می توانید به صورت کارآمد توانایی کارکنان و مجموعه رستوران را افزایش دهید.