مزایا و معایب فرانچایزینگ رستوران: همه آن چیزی که باید از واگذاری امتیاز رستوران بدانید

مزایا و معایب فرانچایزینگ رستوران

راهنمای مطالعه

زمان مطالعه: 7 دقیقه

گسترش رستوران نکته ای است که همه رستوران داران، برای حرکت به جلو به آن فکر می کنند و برای آن تلاش می کنند. هدف هر کسب و کار، توسعه عملیات های خود و ایجاد سود است. رستوران ها استثنا نیستند، اما وقتی زمان توسعه فرا می رسد، صاحبان رستوران به خوبی می دانند که چگونه کسب و کار خود را بزرگ کنند. روش های توسعه مختلف برای شرایط مختلف مناسب هستند. یکی از رایج ترین روش های توسعه، فرانچایزینگ رستوران می باشد. و در اینجا یک راهنمای قطعی برای این کار وجود دارد که به شما کمک می کند این کار را انجام دهید.

هر نوع توسعه مزایا و معایب خود را دارد و به عنوان یک تاجر یا رستوران دار، باید از اینها آگاه باشید و آنها را به شرایط فعلی خود اعمال کنید تا متوجه شوید کدام روش توسعه بهترین روش برای رستوران شما می باشد. بسیاری از مردم تصور دارند که فرانچایزینگ یک روش توسعه مناسب برای رستوران نیست، در حالی که کسانی هستند و معتقدند که فرانچایزینگ رستوران ها آینده توسعه در فضاهای رستوران می باشد. بحث ما در مورد درک متدهای فرانچایز می باشد و همچنین مقایسه مزایا و معایب آن.

فرانچایزینگ رستوران چیست؟

فرانچایز یک امتیاز از نام تجاری است که سرمایه گذار حق استفاده از آن را خریداری کرده است. این برند توسط رستوران والد ایجاد می شود، عملیات و اداره رستوران ها والد یا اصلی صورت می گیرد. و سرمایه گذار به سادگی از نام برند برای کسب سود استفاده می کند. در حالی که سرمایه گذار روزانه به کارها و عملیات های روزانه خود ادامه می دهد، تصمیمات بزرگتر مانند روش آموزش، مکان و تکنولوژی های مورد استفاده توسط رستوران اصلی تعیین می گردد. این یک رابطه قراردادی با هنجارهای از پیش تعریف شده و ساختارهای قدرت است که تعریف می کند که چگونه امتیازها در حال اجرا هستند. مدل های فرانچایزهای بسیاری وجود دارد که شما می توانید انتخاب کنید تا با آنها حرکت کنید.

ممکن دلایل بسیاری وجود داشته باشد که ممکن است رستوران دارها برای توسعه رستوران از طریق فرانچایز را انتخاب نکنند. برای کاوش عمیق در این انتخاب، مزایا و معایب توسعه از طریق فرانچایزینگ برای رستوران ها را مقایسه می کنیم.

مزایای توسعه از طریق فرانچایزینگ رستوران

زمانی که یک رستوران به دنبال توسعه است، فرانچایزینگ رستوران قطعا یکی از گزینه های موجود می باشد. دلیل اینکه گرایش به این نوع توسعه افزایش یافته است این است که این روند دارای مزایای متمایزی برای سرمایه گذاران می باشد. در اینجا برخی از دلایلی که رستوران ها، فرانچایزینگ را انتخاب می کنند در زیر آورده شده است:

1-سرمایه گذاری کمتر

فرانچایزینگ رستوران مقدار زیادی از سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی را ذخیره می کند. اگر یک رستوران تصمیم بگیرد که امتیاز نگیرد، سرمایه نه تنها شامل تمام هزینه های ثابت و هزینه های عملیاتی است بلکه ریسک را نیز افزایش می دهد. به عنوان تنها سرمایه گذار، شما یا باید برای توسعه خود سرمایه گذاری کنید یا یک وام بگیرید که مسئولیت شما را افزایش داده و در هزینه ها و توانایی شما برای رسیدن به شکست منعکس خواهد شد.

فرانچایزینگ رستوران این مشکل را برطرف می کند چون حالا سرمایه گذار نیاز به خرید حق استفاده از برند شما را دارد، که برای شما نیز سودی به همراه خواهد داشت. این باعث یک ایجاد درآمد برای شما می شود. علاوه بر این، بخشی از سرمایه توسط سرمایه گذار به اشتراک گذاشته می شود که نه تنها مشکلات بخش مالی شما را کم می کند، بلکه به رستوران این امکان را نیز می دهد که به راحتی با حداقل بدهی ادامه دهد. این یک تصمیم عاقلانه برای دو طرف می باشد و طول عمر برند را بیشتر می کند.

2- وفاداری بزرگ

افرادی که فرانچایز می کنند تنها افرادی نیستند که برای شما کار می کنند بلکه شریک تجاری قراردادی با داشتن حق و امتیاز هستند. با کسب حق امتیاز، آنها قرارداد مالکیت محدود برند شما را به دست می آورند. این به این معنی می باشد که آنها همچون رستوران خود رفتار می کنند برای اینکه درآن سرمایه گذاری کرده اند. بنابراین تعهد و وفاداری بیشتری نسبت به رستوران خواهند داشت. حس مالکیت و تمایل به رشد رستوران در مورد صاحب حق امتیاز بالاتر است، در مقایسه با یک مدیر که شما استخدام کرده اید تا فرانچایزینگ خود را گسترش بدهید.

3- حضور قدرتمندتر برند

اگر می خواهید این کار را به سرعت انجام دهید، فرانچایزینگ رستوران ساده ترین راه برای گسترش برند شما می باشد. فرانچایزینگ به شما این اجازه را می دهد در یک زمان در چندین مکان حضور داشته باشید بدون اینکه منابع تان دچار خستگی شوند. این کار باعث حضور شما در چندین شهر و حتی در مناطق مختلف یک شهر می گردد. دسترسی گسترده تر به برند شما نه تنها در فضای فیزیکی بلکه در ذهن مشتریان هدف شما نیز افزایش می یابد. در حقیقت هر چقدر نام برند و رستوران شما برای مشتریان هدف شما آشناتر باشد، باعث فروش بیشتر شما خواهد شد. نه تنها به شما کمک می کند سریع تر و به شیوه ای مقرون به صرفه تر به مشتریان احتمالی خود دسترسی داشته باشید، بلکه حور شما در ذهن مشتریان باعث ایجاد وفاداری مشتریان نسبت به خروجی کار شما می باشد.

4- بازاریابی طبیعی بیشتر

در این روزهای رستوران ها، هر روز رستوران های جدیدی به وجود می آیند. در این سناریو، یک برنامه بازاریابی خوب می تواند رستوران شما را بسازد یا از بین ببرد، ولی بازاریابی به خودی خود فعالیتی گران است، و مهمترین شکل بازاریابی، بازاریابی ارگانیک یا طبیعی می باشد. زمانی که رستوران شما به صورت طبیعی به مشتریان بالقوه خود دسترسی پیدا می کند، از طریق منابعی مانند تبلیغات کلامی، اثرات بسیار بیشتری از بازاریابی می باشد که برای آن هزینه کرده اید. بازاریابی طبیعی هزینه ای برای شما ندارد ولی چالش برانگیز است.

زمانی که رستوران خود را از طریق فرانچایزینگ گسترش می دهید، شبکه ای از افراد که برای شما بازاریابی ارگانیک یا طبیعی برای شما انجام می دهند، تشکیل می دهید. این شبکه فرانچایزهای شما می باشد. همانطور که قبلا گفته شد، احساس مالکیتی که از طریق سرمایه گذار وجود دارد بسیار بیشتر از احساس مالکیتی می باشد که از طریق استخدام فردی به عنوان مدیر به وجود می آید. به همین دلیل، صاحبان حق امتیاز بیشتر تمایل دارند در مورد رستوران صحبت کنند و کسانی را که در جمع حاضر هستند را حداقل برای بازدید از رستوران تشویق کنند. این باعث ایجاد جریانی از بازاریابی به نام بازاریابی دهان به دهان می باشد. همچنین با توجه به اینکه، توسعه از طریق فرانچایز، اغلب در بازار بکر شهرهای مختلف وجود دارد، باعث ایجاد یک برنامه بازاریابی برای شما می شود که رستوران خود را بین افراد محلی آشنا سازید.

5- تخصیص بهتر منابع

همانطور که قبلا ذکر شد، گسترش از طریق فرانچایزینگ، تعداد زیادی از منابع مورد نیاز سرمایه گذار را تامین می کند. به عنوان یک برند، این به شما این امکان را می دهد که این منابع آزاد شده را در کسب و کار خود به کار ببندید. با پولی که پس انداز می کنید، می توانید فناوری های خود را ارتقا بدهید، نوآوری در محصولات به وجود آورید. یا حتی گزینه های بازاریابی بهتری را در نظر بگیرید. منابع محدود شما را می توان برای استفاده بهتر به کار برد زیرا بار گسترش و توسعه رستوران را با دیگر سرمایه گذاران تقسیم کرده اید و که آنها فعالیت های روزمره را به جای شما انجام می دهند.

معایب توسعه از طریق فرانچایزینگ رستوران

تمام این موارد گفته می شود که دلایلی وجود دارد که افراد به رستوران هایی که از این طریق گسترش یافته اند، نروند. در یک سناریو ایده آل، فرانچایزینگ رستوران به نظر می رسد یک راه حل تک مرحله بزرگ برای مشکلات توسعه می باشد. اما در واقعیت، نقاط ضعف بسیاری در سیستم وجود دارد. این موضوع ما را به معایب فرانچایزینگ رستوران می رساند.

1- کنترل مشترک

درست است که به عنوان سرمایه گذاران و صاحبان قراردادی برند، یک حس مالکیت تثبیت می شود که برای برند شما خوب است. اما در عین حال، به این معنی می باشد که که شما مقدار کنترلی که بر روی برند خود دارید را می بایست کاهش دهید. تصمیمات تنها می توانند توسط شما گرفته شوند. به عنوان سرمایه گذاران در برند شما، صاحبان امتیاز نیز نقطه نظر خود را خواهند داشت که دارند با آن برند فعالیت و تجارت می کنند. شما نمی توانید همه چیز را در رستوران کنترل کنید همانطور که قبلا عادت داشتید و باید به صاحب امتیازان نیز گوش دهید چون آنها سهامداران در عملیات کسب و کار شما هستند. این به این معنی می باشد که کنترل شما بر روی رستوران کمتر خواهد بود و تصمیم گیری می تواند به عواملی همچون سرعت، زمان و نیز فرآیند مصرف منابع ارتباط داشته باشد.

2- ریسک از دست دادن سازگاری و ضعیف شدن برند

هنگامی که به رستوران خود اجازه می دهید وارد فرانچایزینگ شوند، دیگر نمی توانید همانطور که در گذشته بر عملات رستوران خود نظارت داشتید، نظارت داشته باشید. این مسئله می تواند شکافی ایجاد کند که منعکس کننده طعم و کیفیت غذا و سطح خدمات می شود. گسترش در صنعت رستوران همانگونه که ضروری است همراه با ریسک نیز می باشد. زیرا رستوران ها در راستای ثبات غذا و خدمات خود اداره می شوند. اگر غذا در یک خروجی بسیار متفاوت از دیگری باشد، عدم اعتماد و سردرگمی در مشتری ایجاد خواهد کرد. و شما نه تنها فروش بلکه مشتریان خود را نیز از دست خواهید داد. هنگامی که توسعه در فروشگاه های تحت مالکیت شرکت رخ می دهد، این مشکل به وجود نمی آید اما در مدل فرانچایز، یکپارچگی محصولات یا خدمات، منجر به از دست دادن مشتریان و ضعیف شدن برند می گردد.

3- داشتن مسئولیت پشتیبانی

در حالی که مسئولیت عملیات های روزانه به طور قابل توجهی در مدل فرانچایز کاهش می یابد. مسئولیت کارهای پشتیبانی یکسان باقی می ماند. به عنوان یک صاحب برند، شما هنوز باید از پشتیبانی فنی کامل برخوردار باشید. مسئولیت ساخت این رستوران، انتخاب مکان، ارائه ماشین آلات، ابداع طرح های بازاریابی، طراحی منوی غذا، و غیره همه زیر چتر وظایف شما خواهد بود. هنگامی که فروشگاه تحت مالکیت شرکت است، شما هم یک دیدگاه درونی از عملیات و یک دیدگاه عالی دارید. اما در مدل حق امتیاز، برخی از دیدگاه های شما مسدود می گردد و کارتان را به همان اندازه دشوار می کند. علاوه بر این، ثبات برند شما تا حدودی بر اساس ایت عملیات پشتیبانی است که عمل را به عنوان یک مهارت انجام می دهد.

4- افزایش ریسک سرقت های داخلی

در حالی که درست است که یک حس مالکیت در مدل فرانچایز ایجاد می شود که باید به طور ایده آل مالکان را وادار کند تا از موفقیت رستوران اطمینان حاصل کنند، واقعیت بسیار دور از ایده آل ها است. برای مالکان یا اعضای کارکنان یک نمایندگی، دزدی از رستوران اصلی بسیار آسان می باشد. این سرقت ها به قدری ماهرانه انجام می شود که بدون یک دستگاه POS پیچیده با یک ویژگی ضد دزدی، تقریبا غیر ممکن است که بتوانید به این کلاهبرداری داخلی دست پیدا کنید. طبق گزارش انجمن رستوران های ملی، 4 درصد از کل هزینه های غذا، به سرقت می روند. مسئله دیگر این است که سرقت داخلی یک مسئله زمانی مشخص نیست. در حالی که هر رستوران ازآن عبور می کند . راحتی دزدی از رستوران فرانچایز به صورتی می باشد که مدل مشابه آن ارائه نشده است.

5- دشواری برای نوآوری

همانطور که قبلا گفته شد، در مدل فرانچایز، مسئولیت و مالکیت به اشتراک گذاشته می شود تا شما فکر کنید که در مورد اهداف کسب و کار در رستوران صادق هستید. یکبار دیگه به طور ایده آل، این یک مسئله نادر است. به عنوان صاحب نمایندگی یا صاحب امتیاز، هدف سرمایه گذار افزایش سود او خواهد بود از چیزی که در آن سرمایه گذاری کرده است. و هدف صاحب برند نیز، طول عمر بالای برند می باشد. این اهداف در حالی که به نظر می رسد در یک مسیر می باشند، در تعارض با یکدیگر نیز قرار دارند. زمانی که نوآوری انجام می شود، انتظار می رود سود اندکی کاهش یابد و سپس در طولانی مدت افزایش یابد. صاحبان امتیاز هرگز مایل نیستند چنین پروژه ای را بپذیرند که باعث ایجاد درگیری های داخلی مدیریت می شود و مانع فضای نوآوری شما می گردد.

نه تنها فرانچایزینگ، هر روش توسعه دارای نکات مثبت و منفی می باشد. در حالی که بهترین راه برای توسعه رستوران شما بستگی به عواملی دارد، با دقت، مقایسه هرکدام برای تصمیم گیری آگاهانه با مقدار محاسبه شده ریسک لازم می باشد. امیدواریم که این لیست از مزایا و معایب فرانچایزینگ رستوران به حل مشکلات شما کمک کرده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط