هر آنچه که باید در مورد سامانه مودیان مالیاتی بدانید

سامانه مودیان مالیاتی و قانون پایانه های فروشگاهی رستوران ها

راهنمای مطالعه

زمان مطالعه: 2 دقیقه

سامانه مودیان مالیاتی با هدف جمع‌آوری و یکپارچه‌سازی اطلاعات مربوط به مؤدیان مالیاتی راه‌اندازی شده است. مودی نیز به اداکننده مالیات گفته می­ شود. این سامانه تحت نظر سازمان امور مالیاتی کشور و با هدف جلوگیری از فرار مالیاتی شکل گرفته است. سپیدز با ایجاد بستری امن برای مشتریان خود فرآیند ثبت و صدور فاکتور های الکترونیکی را تسهیل کرده است.

درخواست مشاوره رایگان

با تکمیل فرم زیر، همکاران ما در اولین زمان ممکن با شما تماس می گیرند

آیا مشتری سپیدز هستید؟
مالیات رستوران ها

پایانه ­های فروشگاهی چیست؟

طبق قانون پایانه­ های فروشگاهی، کامپیوتر، دستگاه pos، درگاه پرداخت الکترونیکی و تمامی وسایلی که امکان اتصال به شبکه پرداخت اینترنتی را داشته باشد به عنوان پایانه ­های فروشگاهی شناخته می ­شود. برای تمامی این وسایل، باید ثبت نام در سامانه مودیان انجام شود.

براساس متن بند ج ماده 1 قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان:

«کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیر صنفی) و اشخاص حقوقی موضوع فصل‌های 4 و 5 باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم مصوب 12/03/1366 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مشمول این قانون هستند. در این قانون هرگاه از واژه مودی استفاده می‌شود، مراد اشخاص مشمول است؛ مگر خلاف آن تصریح شده باشد»

مطابق این قانون تمامی مودیان (اشخاص و شرکت­ ها) ملزم هستند در سامانه مودیان ثبت نام کرده و پس از آن به هر مودی یک کارپوشه اختصاص داده می­شود که راه ارتباطی مستقیم بین مودیان و سازمان امور مالیاتی است.

تاریخ اجرای قانون سامانه مودیان:

شرکت­های عضو بورس و فرابورس01/08/1401
شرکت­های دولتی و و سایر دستگاه­های اجرای ماده5 قانون مدیریت خدمات کشوری01/10/1401
اشخاص حقوقی01/01/1402
صاحبان مشاغل مشمول مالیات بر ارزش افزوده01/04/1402
صاحبان مشاغل گروه­های اول و دوم01/07/1402
کلیه اشخاص مشمول باقیمانده01/10/1402

صاحبان مشاغلی که مشمول دستورالعمل مورخ ۲۷/ ۲/ ۱۴۰۲ سازمان امور مالیاتی در خصوص مالیات مقطوع سال ۱۴۰۱، در اجرای مقررات ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی خواهند بود، به شرح زیر است:

  • صاحبان مشاغلی که میزان فروش کالا و درآمد خدمات آن ها در سال 1401 بیش از ۶ میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان باشد.
  • صاحبان مشاغلی که در اجرای جزء ۲ بند ز تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور مکلف به استفاده از پایانه های فروشگاهی بوده اند
  • صاحبان مشاغلی که بر اساس اطلاعات واصله از سامانه سوت زنی نسبت به استفاده از پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان اقدام ننموده اند.
  • صاحبان مشاغلی که برای آنها فرم مالیات مقطوع در سامانه ( tax.gov.ir ) نمایش داده نمی شود.
  • در پرونده های مشارکت مدنی، چنانچه سهم درآمد یا فروش حداقل یکی از شرکا بیش از ۶ میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان باشد و یا مجموع درآمد مشارکت بیش از مبلغ 15 میلیارد تومان باشد.

جریمه عدم ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی:

افرادی که مشمول قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان هستند و از عضویت در سامانه یا عدم استفاده از پایانه‌های فروشگاهی خودداری کنند، سازمان امور مالیاتی برای این متخلفین، جریمه ای به میزان ۱۰ درصد از مجموع مبلغ فروش او یا 2 میلیون تومان (هر کدام که بیشتر باشد) را در نظر گرفته است.

آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد صاحبان مشاغل:

مشمولین موظفند طبق اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل تا 31خرداد ماه و اشخاص حقوقی، شرکت ها و مستغلات (اجاره املاک) تا 31 تیر ماه، اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۱ خود را به این اداره تسلیم نمایند.

سامانه مودیان مالیاتی

وبینار آشنایی با سامانه مودیان مالیاتی و تنظیم اظهارنامه مالیاتی:

برای آشنایی با سامانه مودیان مالیاتی، نحوه دریافت شناسه یکتا حافظه مالیاتی، تنظیم و ارسال اضهارنامه مالیاتی و سایر قوانین مربوط به پایانه های فروشگاهی شرکت نرم افزاری سپیدز برای مجموعه داران صنعت رستوران، فست فود و کافی شاپ سلسه وبینار های آموزشی به صورت رایگان برگزار می کند.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط