۵ استراتژی برتر بازاریابی موبایل برای رستوران ها

استراتژی برتر بازاریابی موبایل برای رستوران ها

راهنمای مطالعه

زمان مطالعه: 6 دقیقه

امروزه جمعیت غریب به اتفاق دنیا دارای یک تلفن هوشمند هستند. این موضوع باعث شده که استراتژی های بازاریابی موبایل در دستیابی به سیل عظیمی از مخاطبان نقش مهمی داشته باشد. علاوه بر این، تحقیقات ثابت کرده، اکثر مشتریانی که قصد بیرون غذا خوردن را دارند، برای انتخاب رستوران از جست و جوی آنلاین استفاده می کنند. بنابراین این بستر فرصت خوبی برای صاحبان و مدیران رستوران است تا از طریق این پلتفرم مخاطبان را به حضور در رستوران خود علاقمند کنند.

با ما همراه باشید تا با ۵ مورد از مؤثرترین روش های بازاریابی موبایل برای رستوران ها آشنا شده و بتوانید با استفاده از آنها مشتریان بیشتری را به کسب و کار خود علاقمند کنید و به رستورانتان بکشانید.

بازاریابی موبایل چیست؟

بازاریابی موبایل یک استراتژی است که کاربران تلفن های هوشمند، تبلت و وسایلی از این دست را از طریق کانال هایی چون ایمیل، پیامک، شبکه های اجتماعی و … هدف قرار می دهد. خیلی از مردم فکر می کنند بازاریابی موبایل همان بازاریابی شبکه های اجتماعی است. در حالیکه بازاریابی شبکه های اجتماعی تنها بخشی از بازاریابی موبایل است.

هدف بازاریابی موبایل خیلی بیشتر از درست کردن یک پیج اینستاگرام برای رستوران است. ما ۵ استراتژی بازاریابی موبایل را برای شما شرح می دهیم تا بتوانید همسو با بهره وری از بازاریابی شبکه های اجتماعی، از دیگر قابلیت های آن نیز به نفع خود استفاده کنید.

۵ استراتژی برتر بازاریابی موبایل

تکنیک های فراوانی در جهت دستیابی به مشتریان جدید برای رستوران شما و فقط از طریق استفاده از موبایل وجود دارد. از جمله این موارد می توان به بهینه سازی صفحات رستوران در شبکه های اجتماعی و تبلیغ در گوگل و موتورهای جست و جوی دیگر اشاره کرد. اما در اینجا به ۵ مورد مؤثرتر و تکنیک ضروری در این زمینه که هر رستورانی باید از آنها به نفع کسب و کار خود بهره ببرد، اشاره می کنیم:

۱. یک وبسایت فعال و ریسپانسیو درست کنید؛

وقتی یک مشتری قصد دارد به رستوران شما بیاید، اولین کاری که می کند، گوگل کردن و بازدید از وبسایت رستوران شما است. در نتیجه، این موضوع برای وبسایت و منوی رستوران شما بسیار مهم است که متمایز و چشمگیر باشد، تا تأثیر اولیه خوبی بر مخاطب بگذارد.

یکی از بهترین راه های بهینه سازی وبسایت هر رستورانی، به کار بردن طراحی وبسایت پاسخگو یا Responsive Website Design و یا به اختصار RWD است.

طراحی وبسایت ریسپانسیو چیست؟

طراحی وبسایت ریسپانسیو در واقع قالب بندی و بهینه سازی یک وبسایت است به گونه ای که؛ انواع وسایل ارتباطی هوشمند مثل موبایل به آن دسترسی داشته باشد، سرعت بالا آمدن آن در این وسایل بالا باشد، مخاطب نیازی به اسکرول کردن زیادی برای دستیابی به اطلاعات آن از طریق موبایل نداشته باشد و اندازه فونت آن به صورتی باشد که در موبایل نیز احتیاجی به زوم کردن در نوشته هایش نباشد.

علاوه بر این گوگل وبسایت های ریسپانسیو که از نسخه موبایلی هم با همان کیفیت پشتیبانی می کنند را، تشخیص داده و آنها را در نتایج جست و جوی گوگل در اولویت قرار می دهد.

در واقع طراحی وبسایت شما برای ریسپانسیو بودن باید به گونه ای باشد که چه در مانیتورهای بزرگ، چه صفحه تبلت و چه تلفن های هوشمند کوچک؛ کادر، نوشته ها، تصاویر، سربرگ ها و در واقع همه اجزاء وبسایت بدون نیاز به اسکرول و یا زوم کردن به راحتی قابل مشاهده باشد.

پیاده سازی طراحی وبسایت ریسپانسیو

راه های زیادی برای پیاده سازی طراحی وبسایت پاسخگو وجود دارد. اگر رستوران شما دارای یک تیم طراحی و یا حتی یک طراح وبسایت است، می توانید اجرای این پروژه را به آنها بسپارید.

اما چنانچه خودتان طراحی وبسایت رستورانتان را به عهده دارید، می توانید از ابزارهایی چون Webflow و Macaw برای ایجاد یک وبسایت پاسخگو کمک بگیرید. البته که استفاده از این نرم افزارها نیاز به تسلط کامل شما بر فضاهای HTML و CSS دارد.

 

۲. رستوران خود را در اپلیکیشن هایی که رستوران های منطقه شما را فهرست کرده اند، ثبت کنید.

اپلیکیشن هایی که لیستی از رستوران های هر منطقه را تهیه کرده و در دسترس کاربران قرار می دهند، یکی از مهم ترین ابزارها در جهت دستیابی شما به مشتریان بالقوه است.

اگر که رستوران شما در یک منطق توریستی یا کلان شهر قرار دارد، این موضوع برای شما اهمیت دو چندانی می یابد. مطمئن باشید که خیل عظیمی از توریست ها یا جمعیت پر مشغله کلان شهرها، از طریق این اپلیکیشن ها رستوران شما را پیدا کرده و برای رفع گرسنگی و یا تجربه غذاهای جدید به آن قدم می گذارند.

هر چه سریعتر رستوران خود را در همه اپلیکیشن هایی که به معرفی رستوران های منطقه شما می پردازند، ثبت کنید. به این ترتیب شما می توانید به زودی جمعیتی از بازدیدکننده گانی داشته باشید، که به راحتی می توانید به عکس ها و اطلاعات آنان دسترسی پیدا کنید.

هر چه بازدید وبسایت رستوران شما بالاتر برود، اعتبار آن نیز بیشتر شده و با بالا رفتن رده بندی آن، مشتریان بالقوه بیشتری تصمیم به بازدید از رستوران شما می گیرند.

 

۳. برای رستوران خود صفحه ای در سرویس Google My Business ایجاد کنید؛

این سرویس که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار دارد، به صاحبان کسب و کارها اجازه می دهد، یک صفحه کاری برای خود درست کرده و در نتایج جست و جوی گوگل دیده شوند.

شما در این صفحه می توانید اطلاعاتی نظیر آدرس و لوکیشن رستوران، ساعات سرویس دهی، آدرس وبسایت، منوی غذاها و بازدید گوگل را به نمایش بگذارید.

از آنجاییکه این صفحه در نتیجه جست و جوهای گوگل قابل مشاهده عموم است، شاید اولین تماس شما با مشتریان بالقوه تان به حساب بیاید. پس دقت کنید که اطلاعاتی که در این صفحه وارد می کنید باید دقیق و حساب شده باشد.

علاوه بر این داشتن صفحه و حساب در Google My Business باعث دیده شدن رستوران شما در سرچ های منطقه اتان می شود. برای مثال اگر کاربری در منطقه شما جمله «رستوران های نزدیک من» را سرچ کند، صفحه شما در این سرویس به سرعت بالا آمده و به کاربر مورد نظر پیشنهاد می شود. البته این خدمت در ایران فعلا مسدود است و شما کافی تا در Google Map اطلاعات را ثبت کنید. در اینجا نیز اطلاعات ساعت کاری و … نیز نمایش داده می شود.

 

۴. از اپلیکیشن های تحویل با واسطه و سرویس رزرو آنلاین غذا استفاده کنید؛

تحویل در درب منازل غذا، یکی از پر طرفدارترین سرویس های یک رستوران و در واقع از الزامات آن به حساب می آید. در واقع خیلی از مردم راحت ترند که غذای مورد علاقه اشان را در خانه میل کنند و یا به هر دلیلی شرایط یا حوصله بیرون رفتن از خانه را ندارند. این موضوع باعث شده میزان تقاضای تحویل غذا در درب منازل روز به روز بیشتر بشود. در ضمن استفاده از منوی دیجیتال را فراموش نکنید. اینگونه منوی رستوران خود را بر روی گوشی تمامی مشتریان قرار خواهید داد.

ممکن است شما توان استخدام نیروی کار جدیدی برای تحویل غذا در درب منازل نداشته باشید. خوب شما به راحتی می توانید از اپلیکیشن ها و مراکز خدماتی دیگری که در این زمینه به عنوان واسطه فعالیت می کنند، کمک بگیرید.

 

۵. از سرویس پیامکی تلفن های هوشمند، به نفع رستوران خود استفاده کنید؛

در حالیکه به کارگیری اپلیکیشن های مختلف و صفحات کاری گوگل می تواند باعث دستیابی شما به مشتریان جدید شود، استفاده از پیامک نیز می تواند به برقراری ارتباط با مشتری ها و تشویق آنان به برگشتن دوباره شان به رستوارنتان کمک کند.

پیامک یا SMS خلاصه شده عبارت Short Message Service یا به فارسی سرویس پیغام رسانی کوتاه است. سرویس بازارابی پیامکی یکی دیگر از بسترهایی است، که می توان از طریق آن اطلاعات و پیشنهاداتی را به کاربران تلفن های هوشمند ارائه داد.

در ادامه به چند روش بهره بردن رستوران ها از بازاریابی پیامکی اشاره می کنیم:

رویدادهای پیش روی رستوران خود را به اطلاع مشتری ها برسانید.

نوتیفیکیشن هایی در مورد رزور مشتریانتان طراحی کنید، که به محض آماده شدن سفارش شان از آن مطلع شوند.

نوتیفیکیشن هایی طراحی و اعمال کنید، که در هنگام ارائه یک غذای خاص یا اضافه شدن آیتم های جدید به منوی رستوران شما، به مشتری ها اطلاع داده شود.

جوایز و کوپن های تخفیف برای مشتریانی که از سرویس پیامکی استقبال کرده اند، در نظر بگیرید.

از طریق پیامک مشتریانتان را هر لحظه در جریان امور بگذارید، و پیغام هایی چون «۵ دقیقه دیگر غذای شما آماده است» را برای آنها ارسال کنید.

برای اطمینان از مؤثر واقع شدن سرویس پیامکی خود، ابتدا باید مشتریانتان را به ثبت نام در این سرویس توجیه کنید. شما می توانید لیستی از مزایای استفاده از این سرویس را در وبسایت رستورانتان به نمایش بگذارید.

فراموش نکنید که کلیه کارکنان بخش سالن غذاخوری رستوران را در جریان کم و کیف این سرویس بگذارید که اگر به هر گونه سؤالی در این زمینه برخوردند، بتوانند به راحتی مشتریانتان را در این زمینه راهنمایی کنند.

نکته آخر

راه های زیادی برای جذب مشتری جدید و یا حفظ مشتریانی که چند بار به رستوران شما آمده اند، از طریق بازاریابی موبایل وجود دارد. اما مهم ترین نکته ای که شما باید به آن توجه کنید نحوه ارائه و پرزنتی است  که شما از رستوران خود در پلتفرم هایی نظیر گوگل، شبکه های اجتماعی، اپلیکیشن های بازدید و سرویس های سفارش غذا دارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط