5 اشتباهی که مدیران تازه کار رستوران ممکن است مرتکب شوند

شتباهاتی که مدیران تازه کار رستوران ممکن است مرتکب شوند

راهنمای مطالعه

زمان مطالعه: 5 دقیقه

ارتقای رتبه یکی از بزرگترین اهداف کارکنان در همه صنایع محسوب می شود.  جلب اعتماد و تایید صاحب مجموعه نیز باعث می شود کارکنان گام های بلندتری را در رسیدن به اهداف خود بردارند. شاید به همین خاطر است ، افرادی که به تازگی مدیر شده اند اشتیاق زیادی دارند تا مجموعه با کمک آن ها پیشرفت کند، همسو با کارکنان مجموعه پیش بروند، و خود را به عنوان یک رهبر واقعی به صاحب رستوران معرفی کنند. البته باید اعتراف کنیم که متاسفانه این هیجان اولیه در بسیاری از موارد باعث می شود مدیران رستوران مسیر را اشتباه بروند. جبهه گرفتن در مقابل اشتباهات از نخستین عکس العمل هایی است که مدیران تازه کار انجام می دهند. در این مقاله پنج اشتباه معمول که ممکن است  افرادی که به تازگی مدیریت رستوران را به عهده گرفته اند مرتکب شوند آورده شده است. توجه و دقت به این اشتباهات باعث می شود فرآیند مدیریت رستوران با سهولت بیشتر دنبال شود و بهتر بتوانند مجموعه خود را به جلو هدایت کنید.

 

1.     تصور اینکه روابط به شکل اول باقی می مانند

شاید در رستوران شما نیز یکی از کارکنان به علت سابقه و عملکرد مناسب به عنوان مدیر رستوران برگزیده شود. پس از آنکه به عنوان مدیر رستوران برگزیده شد می بایست به قابلیت های اجرایی و پست های تعریف شده احترام بگذارد و بر اساس رفاقت با دوستان قدیمی و کارکنان دیگر، برنامه های خود را پیش نبرد.

“دیوید اسکات پیترز” از مشاوران سرشناس حوزه رستوران داری و مدیر مرکز therestaurantexpert.net در این خصوص می گوید : ” بخش اعظم مدیران رستوران از بین کارکنانی انتخاب می شوند که طی دوره خدمت خود به خوبی عمل کرده اند. آن ها معمولا  یکی از بهترین افراد در موقعیت شغلی خود هستند؛ کسی که مهارت های مدیریتی خود را به خوبی نشان داده است و علاقه زیادی به ارتقای کسب و کار خود دارد. مشکل اصلی زمانی نمایان می شود که آن ها به عنوان مدیر رستوران فعالیت خود را آغاز می کنند. دوستان قدیمی می خواهند همچنان ارتباطات نزدیک خود را با او حفظ کنند و از موقعیت شغلی مدیریت رستوران به نفع خودشان استفاده کنند.”

در چنین شرایطی ممکن است بین کارکنان رستوران اختلاف بیافتد و باند هایی درون رستوران تشکیل شود. این مساله اهمیت فراوانی دارد که مدیر رستوران به وظایف خود به خوبی عمل کند و با جدیت هرچه تمام تر برنامه ها را پیش ببرد. در چنین شرایطی باندهای تشکیل شده بین کارکنان رستوران هم نمی تواند از مدیریت جدید رستوران سوء استفاده کند.

2.     برخورد با کارکنان رستوران 

یک مدیر رستوران باید در مقابل همه کارکنان یکسان برخورد کند و با به دست آوردن اعتماد آن ها، خود را به عنوان یک رهبر بین کارکنان معرفی کند. “مت هلر” از “مرکز مشاوره بهینه سازی عملکرد” که در زمینه توسعه رهبری و مدیریت رستوران و رستوران داری و صنایع مشابه تخصص دارد، در این خصوص اعتقاد دارد مدیران جدید ممکن است در مقابل این مسائل با مشکلات عدیده ای مواجه شوند. از یک طرف ممکن است دوستان نزدیک مدیر رستوران رفتار درستی با کارکنان دیگر نداشته باشند و از طرف دیگر احتمال وجود دارد که توقعات مدیر رستوران از افرادی که مورد علاقه او نیستند بیشتر شود.

یک مدیر رستوران که تازه کار خود را آغاز کرده باید در همان ابتدا همه توقعات و انتظارات خود را به صورت شفاف به همه کاربران بیان کند و سپس از آنچه که اعلام کرده به درستی پیروی کند. فشار از جانب دوستان برای اعمال یک اتفاق خاص در امور داخلی رستوران را به صورت خصوصی حل کنید و به منظور تصمیم گیری در مورد آن، مدیر رستوران باید بی طرف باشد.

3.     ایجاد تغییرات بسیار سریع

تفکرات و تلاش های رو به جلو از جمله ویژگی های عالی برای یک مدیر رستوران محسوب می شود. شخصی که در سمت مدیریت رستوران فعالیت می کند نیازمند آن است که به مرور زمان ایده های جدید را به کار گیرد و به صورت تک قطبی عمل نکند.

“لیت استر” یکی از بنیانگذاران مرکز “مدیریت بهتر مردم” در این خصوص می گوید: ” مدیران جدید نیازمند آن هستند تا به خاطر بسپارند که کارمندان ممکن است در گام نخست نسبت به شخصی که به تازگی به این سمت منتصب شده است احساس متضاد داشته باشند و در دو جنبه مثبت و منفی با او برخورد کنند. برخی از افراد ممکن است هیجان زده شوند، زیرا مدیر تازه کار، تا قبل از این دوست نزدیک آن ها بوده است. دیگر افراد ممکن است مضطرب شوند، زیرا آن ها می توانستند به عنوان مدیر جدید انتخاب شوند و عدم رخ دادن اتفاق ممکن است برای موقعیت شغلی آن ها یک تهدید محسوب شود. در این میان گروه دیگری از افراد هم هستند که به این قضیه شکاک باشند، زیرا آن ها تا پیش از این به صورت مستمر کار کردن با مدیران بی کفایت را تجربه کرده اند و برای آن ها بسیار تعجب آور است که فرد جدید متفاوت با آن ها عمل کند.”

او در ادامه توضیح داده است: ” اینکه سعی کنید به کارکنان خود مانند یک دانشجو بنگرید و نکاتی را به آن ها بیاموزید باعث می شود روابط شما نزدیک تر شود.”

4.     عدم دریافت بازخورد مناسب

چه کارکنان رستوران از انتقادات شما ناراحت شوند یا نشوند و چه دیدگاه شما سازنده باشد یا نه، مدیر رستوران باید به صورت مرتب عملکرد کارکنان رستوران خود را زیر نظر داشته باشد و به آن ها بابت عملکردشان بازخورد دهند.

“روبرت ماتوسان” نویسنده ” استعداد مغناطیسی : چگونه یک محیط کاری با قابلیت جذب و نگه داشتن بهترین افراد ایجاد کنیم” در این خصوص می گوید :” بیشتر افراد معمولا می خواهند بهترین کار را انجام دهند و این مساله به آن معنی است که آن ها به وظایف خود به خوبی عمل می کنند و روی بخش هایی دست می گذارند که نیاز به ارتقا دارد. مدیران تازه کار رستوران اغلب به اشتباه بر این باور هستند که کارکنانشان باید بدانند بدون بازگو کردن مسائل چطور به وظایف شان عمل کنند و هیچ بازخوردی دریافت نکنند.”

بازخورد اختصاصی به یک کارمند کمک می کند تا کارمند متوجه شود مدیر به دنبال چه تغییری است. به عنوان مثال به جای آنکه بگویید (( باید سریع تر کار کنی )) می توانید از عبارت دقیق تری استفاده کنید، مثلا بگویید : ((لطفا مطمئن باشید که مشتریان در کمتر از سه دقیقه از زمان ورود به رستوران و نشستن روی صندلی نوشیدنی خود را دریافت می کنند)). همچنین با ستایش کردن عملکرد خوب کارکنان رستوران، می توانید بازخورد فوق العاده ای از آن ها بگیرید. در نتیجه همیشه به جای آنکه با عبارت های مبهم با کارکنان خود صحبت کنید، می توانید به صورت صادقانه و صریح درخواست خود را با آن ها در میان بگذارید و بهترین بازخورد را بگیرید.

5.     عدم تقسیم وظایف مدیر رستوران بین کارکنان 

مدیران تازه کار رستوران معمولا علاقه زیادی دارند که تاثیر زیادی روی کارکنان رستوران برجا بگذارند و برای رسیدن به این هدف تلاش های فراوانی می کنند.  مدیران رستوران باید بدانند که آن ها برای مدیریت یک تیم کاری استخدام شده اند و وظیفه آن ها تخصص داشتن در هریک از موقعیت های شغلی نیست. شما به عنوان یک مدیر رستوران باید تمام ابزارهای موردنیاز هر بخش را در اختیار کارکنان تان قرار دهید و به صورت تمام و کمال از کارمندان هر بخش پشتیبانی کنید. ماتسون می گوید: ” ما بر این باوریم که هیچ کس نمی تواند همه کارها را به تنهایی و عالی انجام دهد. بنابراین تلاش می کنیم در قالب یک تیم همه بخش ها را جلو ببریم. مدیران جدید باید یاد بگیرند که به کارکنان خود در همه بخش ها اعتماد کنند؛ وگرنه چرا باید برای هر بخش یک مسئول داشت؟”

در نهایت اینکه، هدف  شما به عنوان یک مدیر در  رستوران، رهبری درست کارمندان  است و زمانی که آن ها را در قالب یک گروه پیش می برید، به موفقیت هرچه بیشتر سازمان خود کمک می کنید. تا زمانی که روی نتیجه کار متمرکز نشوید و از اشتباهات رایج در امر مدیریت رستوران آگاهی نداشته باشید، نمی توانید در این موقعیت شغلی به خوبی عمل کنید و متزلزل خواهید بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط